Pihvi juusto-poro -täytteellä

Pari viikkoa sitten sunnuntain visiitti Inarin kanssa Salvessa paistettujen silakoiden merkeissä poiki mainion idean pihviin. Salven listalla oli Koskenlaskijan pihi, naudanulkofile täytettynä Koskenlaskija-juustolla ja savuporolla. Itsenäisyyspäivän kunniaksi sitten väsäsin seuraavanlaisen aterian, joka todettiin erittäin hyväksi Inarin ja allekirjoittaneen taholta.

Alkupalaksi kylmäsavuporo-bruschetta. Halkaise tomaatit, poista siemenosastot ja pilko hakkelukseksi (tavoitteena siis sellainen tomaattimurska-tyyppinen koostumus). Lisää hieman silputtua kylmäsavuporoa, valkosipulia, oliiviöljyä, hieman balsamicoa, suolaa ja mustapippuria ja jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Paahda hyvää maalaisleipää sopivina siivuina vaikka pannussa, hiero valkkarinkynnen puolikkaalla, levitä siivuille hyvä satsi soosia ja päälle hieman revittyä villirucolaa.

Pääruoaksi hyvää mureaa naudan ulkofilettä. File paksuiksi siivuiksi ja tässä tapauksessa kyseessä oli sen verran mukavan kokoinen köntti, että laitoin piffit vielä puoliksi. Fileeseen varovasti tasku kapeateräisellä veitsellä, taskuun ohut siivu kylmäsavuporoa ja Koskenlaskijaa (laitoin vielä mukaan 12kk Manchegoa, kun sattui olemaan). Muitakin juustoja kannattaa kokeilla, mutta Koskenlaskijasta en luopuisi. Piffit kuumalle pannulle voihin ja mukavasti väriä kummallekin puolelle, mausteeksi suolaa ja pippuria. Sitten pannuun mukaan purkki kermaa ja hetki muhittelua (kunnes juustot ja poro antavat makua soosille). Soosia voi ryhdistää esim. hyvällä konjakilla tai Jallulla. Tsekkaa maku ja sitten onkin valmista.

Lisäke-bataatit: kuori, vedä noin sentin siivuiksi, uunipellille, päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja sitten uuniin noin 20-30 minuutiksi. Bataatit ovat hyviä kun pinta alkaa saada kunnolla väriä. Ihme vihannes.

Hyvä ateria melko pienellä vaivalla. Pitänee joskus ottaa Salvessa heidän versionsa ja vertailla.

Ainekset pääruoassa:

 • voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
 • 12kk kypsytetty Manchego
 • kylmäsavu-poro -siivuja
 • mureaa naudan ulkofilettä
 • kermaa
 • bataatti
 • oliiviöljyä
 • voita
 • suolaa, mustapippuria
 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *