Pinaatti-kana Indian style

Hienoa, ulkona 10° pakkasta ja navakka tuuli. Tähän väliin sopii hyvin helppo resepti erinomaisesta pinaatti-kanasta Intian tapaan.

Hanki lähikaupasta (ei automarketista) reilu satsi tuoretta pinaattia. Tuore pinaatti menee reilusti kasaan kypsennettäessä, joten ei kannata pelästyä isoakaan säkkiä. Esimerkiksi kaksi Dole -pussia on ihan hyvä määrä. Pakaste tms. pinaatti ei oikein käy, kokeiltu on. Osta samalla myös marinoimattomia broilerin rintafileitä. Esimerkissämme käytän kolmea filettä. Soosiosastolla pitäisi olla tandoori-tahnaa (täällä pidetään Rajahin mediumista), punaista tai vihreää curry-tahnaa ja purkki kookosmaitoa. Tuolla alla on tarkempi lista tarveaineista, mutta muut pitäisi löytyä joka kodista.

Aloita homma siivoamalla broikut ja paloittelemalla ne reilunkokoisiksi paloiksi. Selainen peukalonlevyinen on aika hyvä, nuo valmiit file-suikale -setit ovat allekirjoittaneen mielestä liian ohuita. Ruskista kuumalla pannulla, mausta ruskistuneet biitit suolalla, pippurilla ja parilla teelusikallisella curry-tahnaa ja siirrä pois pannulta.

Kanojen käristyessä siivoa pinaatti; isommat ruodit ja muuten heikon näköiset yksilöt pois. Pinaatit voi jättää varsin kookkaiksi, yleensä en pieni juuri lainkaan kuin ehkä ihan suurimpia. Pilko sipuli parin sentin suikaleiksi. Broilereiden valmistuttua kuullota hieman sipuleita ja sitten pinaatit pannuun. Hetken kääntelyn jälkeen nämä menevät melko pieneen tilaan ja alkavat muistuttaa jotain muuta kuin tuoreita pinaatinlehtiä. Mausta suolalla. Sekoita kasviksiin kaksi ruokalusikallista tandoori-soosia, lisää hyvin sekoitettu kookosmaito ja kanabiitit. Annan muhia riisinkeiton ajan kannen alla aina välillä sekoittaen. Lisää jossain välissä vielä ruokalusikallinen tai pari tandoori-tahnaa maun mukaan.

Koko hommaan pitäisi tuhlata korkeintaan pari tuntia, mutta tunnissakin voi selvitä jos on oikein hyvin organisoitu.

Nautitaan jasmiiniriisin kanssa hyvässä seurassa kylmänä päivänä.

Täydellinen lista raaka-aineista:

 • 3 kpl broilerin file, marinoimaton
 • iso pussi tuoretta pinaattia
 • iso sipuli
 • jasmiiniriisiä
 • tandoori-tahnaa
 • punaista tai vihreää curry-tahnaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 3 vastausta artikkeliin “Pinaatti-kana Indian style”

  1. Sori milgi, aion käydä jatkossakin automarketissa. Mutta muuten asiallinen resepti, saman tyyppistä meininkiä on allekirjoittaneen taloudessakin harjoitettu ja hyvää tulee. Rajahin tahnat on asiallisia.

  2. ”täydellisestä” tarvikelistasta puuttu kookosmaito 😉 söin juuri intialaisessa ravintolassa kyseistä safkaa, mutta siinä oli kikherneitä vielä lisänä. sopivat siihen hyvin!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *