Tsekattu: Toscanini Klaus K:ssa

Torin oltua eilen aivan tukossa, osuimme Inarin kanssa kevyelle illalliselle trattoria Toscaniniin (www.toscanini.fi) Klaus K -kompleksissa. Ravintola oli avattu sattumalta torstaina ja näinollen tilaa oli vaikka kuinka.

Helsingissä on käsittämättömän vaikea lähteä perjantaina (tai lauantaina) käymään syömässä varaamatta pöytää etukäteen. Olisi todella mukava voida kävellä sisään ja saada ruokaa jos siltä tuntuu tietämättä mielihalujaan viikkoa etukäteen. No, saapa nähdä miten Toscaninin varaustilanne kehittyy kun sana paikan aukeamisesta kiirii.

Tarjoilijamme, Kämp Gallerian Zen Sushi:sta Inarille tuttu, oli hyvällä tavalla ystävällinen ja tarjoutui mm. suosittelemaan viinit valitsemiemme ruokien mukaan niistä viineistä joita vielä oli jäljellä.

Inari söi tattirisoton pancettalla ja kapriksilla. Itse söin pappardelle jänis ragú -pastan. Risotto oli vetinen ja hieman tympeän makuinen. Annos oli lisäksi melko pieni. Pasta vaikutti siltä että hetki on vietetty lampun alla, mutta ihan ok kuitenkin. Viineissä kävi parempi tuuri, jänispastan kanssa suositeltu Barolon punkku oli oikein hyvää ja passelia, samoin Inarin merlot.

Jälkkäriksi otimme molemmat saman satsin: sitruunapiirakkaa ricotta-vaahdolla, espressot ja perusgrappaa. Tämä satsi toimi kuin häkä. Piirakka oli suorastaan erinomaista, pintaan oli poltettu sokeria rapeaksi kuoreksi, rinnalla oli sitruunaslaisseja ja slaissien päällä ricottavaahto. Huippukamaa. Grappoja muuten löytyy ihan ok valikoima.

Lista oli miellyttävän suppea, kaikissa sektioissa oli päivän annos, joka mahdollistaa vaihtelun. Listalla on myös muutama varsin kohtuuhintainen menu, joka voisikin olla ensi kerran kokeilu.

Palvelu oli hieman hidasta vaikka kaikille seurueille olisi ollut melkeinpä oma tarjoilija ja naapuripöydissä sekoiltiin välillä kun eri tarjoilijat kävivät kyselemässä samoja vuoronperään. Veikkaan kuitenkin että meininki paranee kun homma saadaan kunnolla käyntiin. Henkilökunta vaikuttaa kuitenkin lupaavalta, esim. yksi kundi oli Toscanasta ja heitti fudisläppää naapuripöydän AC Rooma -fanin kanssa. Täytyy käydä kuukauden kuluttua tarkistamassa tilanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *